Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Αστυνομική βία κατά διαδηλωτών στο Σύνταγμα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011, 19:59

Ένταση και βιαιότητες σημειώθηκαν για δυόμιση και πλέον ώρες στην πλατεία Συντάγματος, όπου πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε προκειμένου να διαδηλώσει ειρηνικά. Οι αστυνομικοί χτυπούσαν με γκλομπ τους συγκεντρωθέντες, με στόχο να τους απωθήσουν από τη λεωφόρο Αμαλίας.
Στις 20:00 σημειώθηκε «θερμό» επεισόδιο, όταν 200 Αγανακτισμένοι πολίτες και μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» αποπειράθηκαν να αποκλείσουν τη Λ. Αμαλίας. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την επέμβαση των δυνάμεων ΜΑΤ οι οποίες τους εμπόδισαν, προωθώντας τους προς την επάνω μεριά της πλατείας. Παρόμοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε μιάμιση περίπου ώρα αργότερα, με τα ΜΑΤ να καταδιώκουν τους διαδηλωτές μέχρι και το σταθμό του Μετρό.
Μετά τα επεισόδια, περίπου 50 διαδηλωτές παρέμειναν στην πλατεία, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν προς το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Ορισμένοι πολίτες δέχθηκαν χτυπήματα κατά την επέμβαση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., ενώ άλλοι υπέστησαν ελαφρότερα τραύματα.
Για περισσότερο από 45 λεπτά οι διαδηλωτές απαιτούσαν από τους αστυνομικούς να τους αφήσουν να αποκλείσουν την λεωφόρο, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό στις 20:45, με τους άνδρες των ΜΑΤ να υποχωρούν προς την πλατεία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Πηγή: http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: